Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Auto width resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
  • green color

Bortékolható a lovagias bírálat PDF Nyomtatás E-mail
FacebookTwitterIWIWMyspace bookmarkJP-Bookmark

Új Pálinka ÜnnepeEgy év elmúlt, ismét fogadják a mintákat a megyei pálinkaversenyre

Tarpa. Természetesen idén is lesz Tarpai Szilvanap - mint szokott szeptember utolsó szombatján - benne Az új pálinka ünnepével. Ez utóbbihoz kapcsolódóan lesz persze megyei pálinkaverseny is a lovagi hagyományoknak megfelelően.

 

Új Pálinka ÜnnepeA Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend Egyesület, mint a – Tarpára az elmúlt kilenc év során érdeklődők tízezreit csábító –, immár országos hírű rendezvény szervezője ismét meghirdeti a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei pálinkaversenyt. A párlatok megmérettetésén részt vehet minden megyénkben élő pálinkatulajdonos, a saját lepárló berendezésén, vagy az általa bérfőzés útján, kizárólag gyümölcsből előállított, érlelt pálinkájával.
A versenyre most is a már megszokott három kategóriában lehet nevezni: szatmári szilvapálinka, szabolcsi almapálinka és egyéb gyümölcspálinka.
A megmérettetésen való részvételhez 0,5 liter mintára van szükség a pálinkakategória feltüntetésével és a tulajdonosa adataival (név, cím, telefonszám). Az ilyen adatokkal ellátott mintákat a szervezők kérik postán vagy személyesen eljuttatni a gyűjtőhelyre: „Pálinkaverseny” Szabó József, Kuruc Panzió 4931 Tarpa, Kossuth út 25/F.

 

Nevezni egészen szeptember 27-ig lehet. A pálinkaverseny eredményét pedig a lovagrend hirdeti ki a IX. Tarpai Szilvanap nagyszínpadán, a szeptember 29-én 14 órától általuk celebrált Új pálinka ünnepén.

További részletes felvilágosítás a 20/330-5159 vagy a 30/754-8608 telefonszámon és a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen.

Pálinkaverseny Pálinka verseny

 
Kapcsolódó cikkek :

» Versenyfelhívás

Magán és Bérfőzött Párlatok Versenye Tarpa, 2018. szeptember 29.

» Kőbe vésette a pálinkánk nevét

Arany érdemkeresztet kapott a tettek mezejére egykor időben lépő pálinka lovag is. "Mikor fejet hajtunk Szent István műve előtt, nem csupán Szent István történelmi tettére emlékezünk, hanem mindazokra is, akik az elmúlt ezer...

» Jázmin szőlő az Év Pálinkája, a tarpai Szatmári szilvapálinka Champion díjat érdemelt

Pálinkakiválóságok 2018 OrszágkóstolóAz Országos Pálinka- és Törkölypálinka verseny ezévi eredményeit június 28-án hirdette ki a Pálinka Nemzeti Tanács, ahol 5 különdíjat, 62 arany-, 107 ezüst- és 91 bronzminősítést is...

» Kitüntetett lovagjainkra emeljük poharunkat

Bár nem ebben a minőségében, de három Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend-i tagunkat is nagy megtiszteltetés érte a Megyenapon. Nagygécen, a Megmaradás Templomában Seszták Oszkártól a megyei közgyűlés elnökétől (jobbról) Dr...

» Tudják, honnan jött a nemtudom.

 A szatmár-beregi pálinka lovagok ezért köszönik meg minden évben a Tiszának, - Szatmár és Bereg nevében - egy-egy szilva virág koszorúnak a folyó habjaira helyezésével, hogy hajdanán ideszállította a Kárpátokból azoknak a...