Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Auto width resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
  • green color

Szilvalekvártól a pálinkáig PDF Nyomtatás E-mail
FacebookTwitterIWIWMyspace bookmarkJP-Bookmark

Dano SandorPávai Vajna gyógyvíz Hajdúszoboszlóról, kolbász Gyuláról – ezeket is reklámozták a Magyar turizmus sátrában Tusványoson, de pénteken délután a Szilvából készült termékek a lekvártól a pálinkáig címmel meghirdetett program volt a legsikeresebb – leginkább a pálinka. Átmenetileg elbizonytalanodtak, akik a zaláni, kálnoki, vagy éppen atyhai szilvapálinka világelsőségére esküsznek. A Magyar turizmus sátrában ugyanis olyan ízes, nem égető, de azért kellően erős, eperfa hordóban tárolt szilvóriumot kínáltak kóstolásra, aminek minden cseppjét csettintve nyalogatta le bajusza széléről a számos odasereglett székely.

– Jó szilvapálinkát csak érett gyümölcsből lehet főzni, amelyet akkor szedünk le, amikor legnagyobb a cukortartalma – magyarázza Danó Sándor, a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend tagja. – Ezt megfelelő edényben, lehetőleg fahordóban cefrézni kell, majd amikor a cukorfok alkoholfokká alakult, akkor kell kifőzni, de azt sem mindegy, ki, hol és hogyan főzi – próbál beavatni a pálinkafőzés magas technikájába.

A pálinkafőző mester szerint a pálinka minőségét befolyásolja az is, hogy miben tárolják. Más lesz, ha csak úgy elteszik egy edénybe, és megint más, ha eperfa hordóban érlelik vagy éppen ágyazzák.

– Így ötvenen felül vallom, olyan rövid az élet, hogy nincs időnk rossz minőségű pálinkát fogyasztani – véli Danó Sándor.

Mondják, hogy finom szilvalekvárt is lehetett kóstolni. Arról lemaradtam. Mentségemre: miután háromszor eláztatott az eső pénteken, a pálinka valahogy jobban csúszott...

 
Kapcsolódó cikkek :

» Lovag avatás őszi verőfényben

Az idei Szatmár-Beregi Szilvanap és Új Pálinka Ünnepe a rendező önkormányzat és lovagrend párosnak köszönhetően újabb kiváló hírverését hozta a csodás Szatmár-Beregnek, s a "pálinka fővárosa", Tarpának.

» Szilvanapra invitáltunk Nyíregyházán

Örömmel jelentjük, helyt álltunk a 2017. évi Tirpák Fesztiválon. A rendezők felkérésének eleget téve, vasárnap délelőtt Nyíregyháza főterén bemutatkozott lovagrendünk - a megye másik két pálinka lovagrendjével (a Szabolcsi...

» Versenyfelhívás

Magán és Bérfőzött Párlatok Versenye Tarpa, 2017. szeptember 28.A verseny kiírója: Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend EgyesületA verseny helyszíne: Sóstói Múzeumfalu Pálinkaház 4431 Sóstófürdő Tölgyes utca 1.A verseny célja:a...

» Kihirdették a kiválóságainkat

Pálinka életmű Szilágyi Llászló (jobbról a második), mellette balról Mihályi László a Pálinka Nemzeti Tanács elnökePálinka Életműdíj a gyümölcspárlat hungarikumaink eredetvédelmét az EU-ban kijáró, egykori Várda-Drink...

» Szépen szólt a lovagi tárogató

Gyulán a legeredményesebb bérfőzde cím idén is a komorói Szabó házaspárhoz került Nyíregyháza - A Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend is részt vett a 18. Gyulai Pálinkafesztivál április 28-i nyitónapján a pálinka lovagrendek...

gazi banner

Névnap

Ma 2017. november 24., péntek, Emma napja van. Holnap Katalin napja lesz.

Pontos idő

Ulti Clocks content

Partnereink

Hirdetés
Hirdetés
november 2017
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Látogatottság

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa1273
mod_vvisit_counterTegnap954
mod_vvisit_counterEzen a héten6868
mod_vvisit_counterMúlt héten9109
mod_vvisit_counterEbben a hónapban33195
mod_vvisit_counterMúlt hónapban42057
mod_vvisit_counterÖsszesen3095481