Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Auto width resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
  • green color
You are here:

Ahogy majdnem minden weboldal, a szatmaripalinka.hu is használ sütiket a felhasználói élmény fokozása érdekében. Az oldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k (sütik) alkalmazásába. Amennyiben nem egyezik bele, kérem zárja be az oldalt.
adatvédelmi szabályzat

Szilvalekvártól a pálinkáig PDF Nyomtatás E-mail
FacebookTwitterIWIWMyspace bookmarkJP-Bookmark

Dano SandorPávai Vajna gyógyvíz Hajdúszoboszlóról, kolbász Gyuláról – ezeket is reklámozták a Magyar turizmus sátrában Tusványoson, de pénteken délután a Szilvából készült termékek a lekvártól a pálinkáig címmel meghirdetett program volt a legsikeresebb – leginkább a pálinka. Átmenetileg elbizonytalanodtak, akik a zaláni, kálnoki, vagy éppen atyhai szilvapálinka világelsőségére esküsznek. A Magyar turizmus sátrában ugyanis olyan ízes, nem égető, de azért kellően erős, eperfa hordóban tárolt szilvóriumot kínáltak kóstolásra, aminek minden cseppjét csettintve nyalogatta le bajusza széléről a számos odasereglett székely.

– Jó szilvapálinkát csak érett gyümölcsből lehet főzni, amelyet akkor szedünk le, amikor legnagyobb a cukortartalma – magyarázza Danó Sándor, a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend tagja. – Ezt megfelelő edényben, lehetőleg fahordóban cefrézni kell, majd amikor a cukorfok alkoholfokká alakult, akkor kell kifőzni, de azt sem mindegy, ki, hol és hogyan főzi – próbál beavatni a pálinkafőzés magas technikájába.

A pálinkafőző mester szerint a pálinka minőségét befolyásolja az is, hogy miben tárolják. Más lesz, ha csak úgy elteszik egy edénybe, és megint más, ha eperfa hordóban érlelik vagy éppen ágyazzák.

– Így ötvenen felül vallom, olyan rövid az élet, hogy nincs időnk rossz minőségű pálinkát fogyasztani – véli Danó Sándor.

Mondják, hogy finom szilvalekvárt is lehetett kóstolni. Arról lemaradtam. Mentségemre: miután háromszor eláztatott az eső pénteken, a pálinka valahogy jobban csúszott...

 
Kapcsolódó cikkek :

» Kitüntetett lovagjainkra emeljük poharunkat

Bár nem ebben a minőségében, de három Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend-i tagunkat is nagy megtiszteltetés érte a Megyenapon. Nagygécen, a Megmaradás Templomában Seszták Oszkártól a megyei közgyűlés elnökétől (jobbról) Dr...

» Tudják, honnan jött a nemtudom.

 A szatmár-beregi pálinka lovagok ezért köszönik meg minden évben a Tiszának, - Szatmár és Bereg nevében - egy-egy szilva virág koszorúnak a folyó habjaira helyezésével, hogy hajdanán ideszállította a Kárpátokból azoknak a...

» Dani Attila

A lovagrend nagytanácsa a 2016 őszi Új Pálinka Ünnepén emelte tagjai sorába Dani Attilát, Pusztadobos polgármesterét, a kuruc fellegvár Tarpán számos alkalommal szerepelt, mint a vajai Rákóczi Tárogató Együttes alapítója és...

» Tuzséri lovagtársaink is behúzták a Nemzetgyőztes címet

Agárdi lovagtársunk mindannyiunk örömére két évvel ezelőtt elért hasonló sikere után, idén a Tuzséri Pálinka Manufaktúra már testközelbe hozta hozzánk a nemzetközi megmérettetés során szerzett büszke címet.

» Tuzsér a Nemzetgyőztes a Desztillátán.

Jól szerepeltek a nagy ausztriai megmérettetésen indult Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend tagokMagyarország, s benne pálinka nagyhatalomnak számító megyénk, Szabolcs-Szatmár-Bereg hírnevét öregbítő eredményt hozott a világ egyik...

gazi banner

Névnap

Ma 2018. június 18., hétfő, Arnold és Levente napja van. Holnap Gyárfás napja lesz.

Pontos idő

Ulti Clocks content

Partnereink

Hirdetés
Hirdetés
június 2018
hkscpsv
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Látogatottság

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa402
mod_vvisit_counterTegnap1105
mod_vvisit_counterEzen a héten402
mod_vvisit_counterMúlt héten6172
mod_vvisit_counterEbben a hónapban13756
mod_vvisit_counterMúlt hónapban18990
mod_vvisit_counterÖsszesen3315462