Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend

 • Narrow screen resolution
 • Wide screen resolution
 • Auto width resolution
 • Increase font size
 • Decrease font size
 • Default font size
 • default color
 • red color
 • green color

Vitrinben a tuzséri nemzeti kincs PDF Nyomtatás E-mail
FacebookTwitterIWIWMyspace bookmarkJP-Bookmark

Az orszKomáromi Jánoság legjobb pálinkái között a Világ Kupa győztes Tuzséri Vilmoskörte is

A pálinka ma már nem csupán agrártermék, hanem igazi hungarikum, nemzeti ital – hangsúlyozta V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár, amikor elhelyezte az ország idei legjobbjának választott Tuzséri Vilmoskörte pálinkát a Magyar mezőgazdasági Múzeum vitrinjében december 12-én. Az államtitkár hozzátette: - A Magyar Országos Pálinka- és Törkölypálinka, Nemzetközi Gyümölcs- és Borpárlat Verseny győztes pálinkájából egy palacknak itt van méltó helye, a többire vár, hogy terjessze a magyar párlatok jó hírét és példát mutasson a következő évek pálinkafőzőinek.

Magyarország Legjobb Pálinkája idén a Tuzséri pálinka manufaktúra 2011-es évjáratú vilmoskörte pálinkája, amely egyben a Gyulán és Budapesten megrendezett Világ Kupa Legjobb Versenymintája díjat is megkapta az idén tavasszal lezajlott - 10 ország 1120 mintáját összevető - nemzetközi megmérettetésen.
Miként az előző hat év győzteseit, ezt a tuzséri pálinkát is utódainknak megőrzendő "Nemzeti Kincs"-ként az V. Szent Miklós Pálinka Ünnep keretében helyezték el a Magyar Mezőgazdasági Múzeum speciális vitrinjében a többi fantasztikus hungarikum párlatközé.

 

Font Sándor, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának elnöke aláhúzta, hogy a pálinka minőségének javulása tudatos munka eredménye. Ezután is fontos feladat, hogy a magyar pálinka értékét minél szélesebb körben elfogadtassuk, és nemzetközi piacra tudjunk lépni nemzeti italunkkal.

dsc 7767A rangos elismerésért járó oklevelet Komáromi János, a Tuzsér és Mándok közötti Kálonga tanyán található Tuzséri Pálinka Manufaktúra cégvezető tulajdonosa vette át, egyúttal bemutatva az új fejlesztései- kóstolóház és igényes szálláshelyek - révén jövőre már idegenforgalmi célpontként is babérokra törő, kiváló főzdét az ünneplő vendégseregnek.

Az eddigi győztesek:

 • 2006. Zsindelyes Pálinkafőzde Kft.– Szeder pálinka; 2007. Bolyhos és fia Bt. – Cigánymeggy pálinka; 2008. Szicsek Pálinkafőzde – Ágyas Körte pálinka; 2009. Miskolci Likőrgyár Prekop Pálinkafőzde – Prekop Gönci Barack pálinka; 2010. Brill Pálinkaház Kft. – Irsai Olivér Szőlőpálinka, 2011. Agárdi Pálinkafőzde Kft. – Agárdi Szilva pálinka.
 • 2012. évben a Tuzséri Pálinka Manufaktúra – Világkupa győztes vilmoskörte pálinkája érdemelte ki a Magyarország Legjobb Pálinkája címet.

dsc 7709

További képeinket a fotóra kattintva nézheti meg.

 

 
Kapcsolódó cikkek :

» Versenyfelhívás

Magán és Bérfőzött Párlatok Versenye Tarpa, 2018. szeptember 29.

» Kőbe vésette a pálinkánk nevét

Arany érdemkeresztet kapott a tettek mezejére egykor időben lépő pálinka lovag is. "Mikor fejet hajtunk Szent István műve előtt, nem csupán Szent István történelmi tettére emlékezünk, hanem mindazokra is, akik az elmúlt ezer...

» Jázmin szőlő az Év Pálinkája, a tarpai Szatmári szilvapálinka Champion díjat érdemelt

Pálinkakiválóságok 2018 OrszágkóstolóAz Országos Pálinka- és Törkölypálinka verseny ezévi eredményeit június 28-án hirdette ki a Pálinka Nemzeti Tanács, ahol 5 különdíjat, 62 arany-, 107 ezüst- és 91 bronzminősítést is...

» Kitüntetett lovagjainkra emeljük poharunkat

Bár nem ebben a minőségében, de három Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend-i tagunkat is nagy megtiszteltetés érte a Megyenapon. Nagygécen, a Megmaradás Templomában Seszták Oszkártól a megyei közgyűlés elnökétől (jobbról) Dr...

» Tudják, honnan jött a nemtudom.

 A szatmár-beregi pálinka lovagok ezért köszönik meg minden évben a Tiszának, - Szatmár és Bereg nevében - egy-egy szilva virág koszorúnak a folyó habjaira helyezésével, hogy hajdanán ideszállította a Kárpátokból azoknak a...