Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Auto width resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
  • green color

Évnyitó lovagrendi ülés a pékség alatt PDF Nyomtatás E-mail
FacebookTwitterIWIWMyspace bookmarkJP-Bookmark

Lovagrendi gyűlésA Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend 2013. február 8-án tartotta idei első taggyűlését. A fontos megtárgyalni valókat napirendjére tűző lovagi összejövetel kellemes, baráti miliőben zajlott le Nyíregyházán a Vela Kft. föld alatti rejtekhelyén. A társaság ügyvezető tulajdonosa, Lakatos Tibor lovag ugyanis itt rendezte be pálinka szentélyét, ahol nemcsak különleges párlatokat, de a felszínen termelő Vela pékség kemencéjéből kikerült legendás, kenyérben sült füstölt csülköt is bőséggel kóstoltatott a lovagtársakkal.

Előbb azonban a munka oltárán áldoztak a pálinka lovagok.
Várady Györgynagymester számba vette a civil egyesület múlt évben végzett munkáját. Hál istennek volt miről említést tennie:

Dr. Cservenyák László- Múlt tavasszal a szokásos Szilvavirágzás ünnepét a jól bevált tiszai vízmércénél Tivadarban tartották, amelyért külön köszönet járt Danó Sándor lovagnak a kis gyöngyszem település polgármesterének.

- Tavaly áprilisban megtörtént Tarpán, a lovagrend székhelyén a Pálinkaház ünnepélyes átadása (köszönet járt ezért Szabó Attilának, dr Páll István, Horváth Ákos lovagoknak) amelynek turisztikai célú hasznosításával kapcsolat üzemeltetésében még megfigyelhetők voltak a gyermekbetegség jelei.

- A lovagrend sikerrel képviseltette magát a Gyulai Pálinkafesztiválon, ahol a lovagok szűkebb hazájának jóhírét keltő sikernek tapsolhattak, amikor a Tuzséri Pálinkamanufaktura vilmoskörte pálinkája kapta a fesztivál Világ Kupa díját, s lett Magyarország legjobb pálinkája 2012. évben.

- Már másodszor szervezte meg a lovagrend Pálinkaműhely néven azt a, kifejezetten a szakmának szóló rendezvényét, amelyért a mátészalkai Szatmár Múzeum igazgatójának dr Cservenyék László lovagnak, mint kiváló házigazdának járt ki a köszönet.

- A lovagrend több országos rendezvényen is láttatta magát, így például a Szolnoki Gulyásfesztiválon, a budapesti Utazási Kiállításon ( itt turisztikai szaklap eseménykategóriában I. helyezésre tartotta érdemesnek), majd a Foodapesten, november hónapban peig a lovagrend bemutatót tartott Lembergben az élelmiszeripari kiállításon.

Lovagrendi gyűlés- Nem kis feladat volt ősszel a Lovagrend szokásos megyei pálinkaversenyének a lebonyolítása, mivel rekord mennyiségű mintát neveztek be a megmérettetésre. Ezért külön köszönet járt a lovagi zsűrit elnöklő dr Panyik Gáborné lovagnak.

- A Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend legnagyobb, leglátogatottabb rendezvénye Tarpán a Szatmár-Beregi Szilvanap, ennek keretein belül pedig az Új Pálinka Ünnepe. Az egyre nagyobb anyagi erőfeszítést igénylő Szilvanap tavaly szeptember végi sikeres megrendezéséért, a nagymester kiemelte a példás összefogást, amelyben a finanszírozás terén nyújtott segítségéért külön elismerő szavak jártak Kiss B. Zoltán lovagnak.

A lovagrend 2013. évi rendezvény tervéről legalább ennyi szó esett, de erről majd hamarosan jönnek a részletek..

Gépgalériánk ITT megtekinthető.

 
Kapcsolódó cikkek :

» Lovag avatás őszi verőfényben

Az idei Szatmár-Beregi Szilvanap és Új Pálinka Ünnepe a rendező önkormányzat és lovagrend párosnak köszönhetően újabb kiváló hírverését hozta a csodás Szatmár-Beregnek, s a "pálinka fővárosa", Tarpának.

» Szilvanapra invitáltunk Nyíregyházán

Örömmel jelentjük, helyt álltunk a 2017. évi Tirpák Fesztiválon. A rendezők felkérésének eleget téve, vasárnap délelőtt Nyíregyháza főterén bemutatkozott lovagrendünk - a megye másik két pálinka lovagrendjével (a Szabolcsi...

» Versenyfelhívás

Magán és Bérfőzött Párlatok Versenye Tarpa, 2017. szeptember 28.A verseny kiírója: Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend EgyesületA verseny helyszíne: Sóstói Múzeumfalu Pálinkaház 4431 Sóstófürdő Tölgyes utca 1.A verseny célja:a...

» Kihirdették a kiválóságainkat

Pálinka életmű Szilágyi Llászló (jobbról a második), mellette balról Mihályi László a Pálinka Nemzeti Tanács elnökePálinka Életműdíj a gyümölcspárlat hungarikumaink eredetvédelmét az EU-ban kijáró, egykori Várda-Drink...

» Szépen szólt a lovagi tárogató

Gyulán a legeredményesebb bérfőzde cím idén is a komorói Szabó házaspárhoz került Nyíregyháza - A Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend is részt vett a 18. Gyulai Pálinkafesztivál április 28-i nyitónapján a pálinka lovagrendek...

gazi banner

Névnap

Ma 2018. január 22., hétfő, Vince és Artúr napja van. Holnap Zelma és Rajmund napja lesz.

Pontos idő

Ulti Clocks content

Partnereink

Hirdetés
Hirdetés
január 2018
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Látogatottság

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa865
mod_vvisit_counterTegnap772
mod_vvisit_counterEzen a héten865
mod_vvisit_counterMúlt héten7034
mod_vvisit_counterEbben a hónapban26639
mod_vvisit_counterMúlt hónapban39967
mod_vvisit_counterÖsszesen3169541