Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Auto width resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
  • green color

Évnyitó lovagrendi ülés a pékség alatt PDF Nyomtatás E-mail
FacebookTwitterIWIWMyspace bookmarkJP-Bookmark

Lovagrendi gyűlésA Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend 2013. február 8-án tartotta idei első taggyűlését. A fontos megtárgyalni valókat napirendjére tűző lovagi összejövetel kellemes, baráti miliőben zajlott le Nyíregyházán a Vela Kft. föld alatti rejtekhelyén. A társaság ügyvezető tulajdonosa, Lakatos Tibor lovag ugyanis itt rendezte be pálinka szentélyét, ahol nemcsak különleges párlatokat, de a felszínen termelő Vela pékség kemencéjéből kikerült legendás, kenyérben sült füstölt csülköt is bőséggel kóstoltatott a lovagtársakkal.

Előbb azonban a munka oltárán áldoztak a pálinka lovagok.
Várady Györgynagymester számba vette a civil egyesület múlt évben végzett munkáját. Hál istennek volt miről említést tennie:

Dr. Cservenyák László- Múlt tavasszal a szokásos Szilvavirágzás ünnepét a jól bevált tiszai vízmércénél Tivadarban tartották, amelyért külön köszönet járt Danó Sándor lovagnak a kis gyöngyszem település polgármesterének.

- Tavaly áprilisban megtörtént Tarpán, a lovagrend székhelyén a Pálinkaház ünnepélyes átadása (köszönet járt ezért Szabó Attilának, dr Páll István, Horváth Ákos lovagoknak) amelynek turisztikai célú hasznosításával kapcsolat üzemeltetésében még megfigyelhetők voltak a gyermekbetegség jelei.

- A lovagrend sikerrel képviseltette magát a Gyulai Pálinkafesztiválon, ahol a lovagok szűkebb hazájának jóhírét keltő sikernek tapsolhattak, amikor a Tuzséri Pálinkamanufaktura vilmoskörte pálinkája kapta a fesztivál Világ Kupa díját, s lett Magyarország legjobb pálinkája 2012. évben.

- Már másodszor szervezte meg a lovagrend Pálinkaműhely néven azt a, kifejezetten a szakmának szóló rendezvényét, amelyért a mátészalkai Szatmár Múzeum igazgatójának dr Cservenyék László lovagnak, mint kiváló házigazdának járt ki a köszönet.

- A lovagrend több országos rendezvényen is láttatta magát, így például a Szolnoki Gulyásfesztiválon, a budapesti Utazási Kiállításon ( itt turisztikai szaklap eseménykategóriában I. helyezésre tartotta érdemesnek), majd a Foodapesten, november hónapban peig a lovagrend bemutatót tartott Lembergben az élelmiszeripari kiállításon.

Lovagrendi gyűlés- Nem kis feladat volt ősszel a Lovagrend szokásos megyei pálinkaversenyének a lebonyolítása, mivel rekord mennyiségű mintát neveztek be a megmérettetésre. Ezért külön köszönet járt a lovagi zsűrit elnöklő dr Panyik Gáborné lovagnak.

- A Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend legnagyobb, leglátogatottabb rendezvénye Tarpán a Szatmár-Beregi Szilvanap, ennek keretein belül pedig az Új Pálinka Ünnepe. Az egyre nagyobb anyagi erőfeszítést igénylő Szilvanap tavaly szeptember végi sikeres megrendezéséért, a nagymester kiemelte a példás összefogást, amelyben a finanszírozás terén nyújtott segítségéért külön elismerő szavak jártak Kiss B. Zoltán lovagnak.

A lovagrend 2013. évi rendezvény tervéről legalább ennyi szó esett, de erről majd hamarosan jönnek a részletek..

Gépgalériánk ITT megtekinthető.

 
Kapcsolódó cikkek :

» Versenyfelhívás

Magán és Bérfőzött Párlatok Versenye Tarpa, 2018. szeptember 29.

» Kőbe vésette a pálinkánk nevét

Arany érdemkeresztet kapott a tettek mezejére egykor időben lépő pálinka lovag is. "Mikor fejet hajtunk Szent István műve előtt, nem csupán Szent István történelmi tettére emlékezünk, hanem mindazokra is, akik az elmúlt ezer...

» Jázmin szőlő az Év Pálinkája, a tarpai Szatmári szilvapálinka Champion díjat érdemelt

Pálinkakiválóságok 2018 OrszágkóstolóAz Országos Pálinka- és Törkölypálinka verseny ezévi eredményeit június 28-án hirdette ki a Pálinka Nemzeti Tanács, ahol 5 különdíjat, 62 arany-, 107 ezüst- és 91 bronzminősítést is...

» Kitüntetett lovagjainkra emeljük poharunkat

Bár nem ebben a minőségében, de három Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend-i tagunkat is nagy megtiszteltetés érte a Megyenapon. Nagygécen, a Megmaradás Templomában Seszták Oszkártól a megyei közgyűlés elnökétől (jobbról) Dr...

» Tudják, honnan jött a nemtudom.

 A szatmár-beregi pálinka lovagok ezért köszönik meg minden évben a Tiszának, - Szatmár és Bereg nevében - egy-egy szilva virág koszorúnak a folyó habjaira helyezésével, hogy hajdanán ideszállította a Kárpátokból azoknak a...