Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Auto width resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
  • green color

Tuzsér a Nemzetgyőztes a Desztillátán. PDF Nyomtatás E-mail
FacebookTwitterIWIWMyspace bookmarkJP-Bookmark
2018. március 27. kedd, 11:53

nmagyar érmesek2

Jól szerepeltek a nagy ausztriai megmérettetésen indult Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend tagok

Magyarország, s benne pálinka nagyhatalomnak számító megyénk, Szabolcs-Szatmár-Bereg hírnevét öregbítő eredményt hozott a világ egyik legismertebb, Ausztriában évente megrendezett nemzetközi párlatversenye.

nemzetgyőztes4

A Destillata 2018. - idén a Perctholsdorf-i kastélyban tartott - szombati gáláján a hagyományosan nagy létszámmal nevező házigazda osztrákok és a németek mellett, a harmadik legnépesebb gárdával, versenyminta/díjazott számmal résztvevő magyarok juthattak a díjakon túl "Nemzetgyőztes" kitüntetéshez is.

Nos, ezt a kiváltságos címet ezúttal a Tuzséri Pálinkamanufaktura kapta meg az eredményhirdetésen, ahol a Nemzetgyőztesnek járó „Landessieger" érmet az oklevéllel Komáromi János, a tuzséri cég ügyvezető tulajdonosa - nem mellesleg szatmár-beregi pálinka lovag - vette át.

nemzetgyőztes 2

A Tuzséri Pálinkamanufaktura benevezett versenymintáival elért összesített eredményei révén bekerült a „Nagyon jó főzdék” elit csoportjába. Idág menetelt a másik megyénkbeli versenyző, a Várda Drink Zrt. (főzőmestere Csobolya Attila szatmár-beregi pálinka lovag), valamint az ugyancsak kiugróan teljesítő harmadik magyar, a siófoki Goehr Károly is.

Nemzetgyőztes TUZSÉR

A Desztillata 2018-ról annyít mindenképpen érdemes tudni, hogy idén mintegy 100 vállalkozás nevezett Ausztriából, Németországból, Olaszországból, Magyarországról, Franciaországból és Horvátországból, de Hollandia, Svájc, Argentina is képviseltette magát. Az összesen benevezett 892 minta 38 kategóriában versenyzett. A nemzetek rangsorában 1. Ausztria 285, 2. Németország 210 és 3. Magyarország 58 éremmel. A magyar érmek megoszlása: egy Nemzetgyőztes, továbbá Arany: 8, Ezüst: 21, Bronz: 28 darab.

nmagyar érmesek

A Destillatán is külön kategóriában versenyeznek a magánfőzők, akik között a nyíregyházi Lakatos Tibor is benevezett két maga főzte párlatát. A Vela Kft. ügyvezető tulajdonosa, aki elkötelezett tagja a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrendnek büszkén újságolta, hogy mindkét versenymintáját éremmel jutalmazta a zsűri.

nmagyar érmesek3


Érmeink Desztillata 2018

1. Tuzsér Pálinkamanufaktúra
Nemzetgyőztes díj, Ezüst érmesek: Fahordóban érlelt Irsai, Fahordóban érlelt kajszi, Szilva pálinka
Bronzérmesek: Kökény, Alma, Fuji alma, Szabolcsi alma pálinkák.
2. Várda-Drink Zrt.
Aranyérmek: Irsai szőlőpálinka, Várdakeserű szilva. Ezüstérmek: Ágyas barack, Szatmári szilva. Bronzérmek: Kulacs fürtösmeggy, Szabolcsi alma, Óbarack, Conference körte, Vilmos körte pálinkák és a Várda keserű.
3. Lakatos Tibor magánfőző (Nyíregyháza)
Ezüst érmes lett az Irsai Olivér szőlő párlata, és bronz érmes a Gönci barack párlata.

 
Kapcsolódó cikkek :

» Versenyfelhívás

Magán és Bérfőzött Párlatok Versenye Tarpa, 2018. szeptember 29.

» Kőbe vésette a pálinkánk nevét

Arany érdemkeresztet kapott a tettek mezejére egykor időben lépő pálinka lovag is. "Mikor fejet hajtunk Szent István műve előtt, nem csupán Szent István történelmi tettére emlékezünk, hanem mindazokra is, akik az elmúlt ezer...

» Jázmin szőlő az Év Pálinkája, a tarpai Szatmári szilvapálinka Champion díjat érdemelt

Pálinkakiválóságok 2018 OrszágkóstolóAz Országos Pálinka- és Törkölypálinka verseny ezévi eredményeit június 28-án hirdette ki a Pálinka Nemzeti Tanács, ahol 5 különdíjat, 62 arany-, 107 ezüst- és 91 bronzminősítést is...

» Kitüntetett lovagjainkra emeljük poharunkat

Bár nem ebben a minőségében, de három Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend-i tagunkat is nagy megtiszteltetés érte a Megyenapon. Nagygécen, a Megmaradás Templomában Seszták Oszkártól a megyei közgyűlés elnökétől (jobbról) Dr...

» Tudják, honnan jött a nemtudom.

 A szatmár-beregi pálinka lovagok ezért köszönik meg minden évben a Tiszának, - Szatmár és Bereg nevében - egy-egy szilva virág koszorúnak a folyó habjaira helyezésével, hogy hajdanán ideszállította a Kárpátokból azoknak a...