Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend

 • Narrow screen resolution
 • Wide screen resolution
 • Auto width resolution
 • Increase font size
 • Decrease font size
 • Default font size
 • default color
 • red color
 • green color

Aranyat hoztunk két marékkal PDF Nyomtatás E-mail
FacebookTwitterIWIWMyspace bookmarkJP-Bookmark
Hírek
2018. február 01. csütörtök, 17:52

nyhiak a palotában

Idén is nagyszerűen szerepeltek a szabolcs-szatmár-beregi párlatok Ongán a Quintessence 2018 nagy megmérettetésen.  A Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend büszke a legfényesebb érmekre is méltó párlatokkal benevezett tagjaira

Egy újabb rekorddal, a tavalyi 1318 után ezévben 1755 benevezett párlattal dicsekedhet a IX. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny, amelynek ünnepélyes eredményhirdetését január 19-20-án tartották meg a Lillafüredi Palotaszállóban.

A kereskedelmi főzdék esetében a pálinkák, illetve a magán- és bérfőzetők esetében a "párlatok" megmérettetésén ezúttal is kiválóan teljesítettek a szabolcs-szatmár-beregi pálinka-, illetve párlatkészítők.

A kereskedelmi főzdék között kiugróan jól szerepelt megyénkből a Tuzséri Pálinka Manufaktúra, amelyik a 6 bronz és 7 ezüst érmes terméke mellet jogosan lehet büszke 8 aranyérmes pálinkájára (Jonathan alma, Remo alma, Fuji alma, Topaz alma és HP szabolcsi alma, továbbá Besztercei szilva, Cigánymeggy és Érlelt Barack). Arról, hogy a szigorú bírálók milyen nagyra értékelték a tuzséri hozáértést, egyértelműen árulkodik az az 5 Champion(nagyarany) díj - Jonathan alma, HP Szabolcsi alma, Remo alma, Cigánymeggy, Besztercei szilva -, amellyel az aranyérmes pálinkáik közül is kiugró minőséget képviselő pálinkáikat tüntették ki.

Ordog es Takacs korbe

Kiválóan szerepelt az ököritófülpösi Matheus Pálinkaház amely 1 bronz, 6 ezüst és 6 aranyérmet zsebelhetett be, s utóbbiak közül három pálinkájára (Tramini Szőlő, Classic Kajszibarack-érlelt és Fruits Kajszibarack érlelt-ágyas) még champiaon díjat is kapott ráadásként.

Mondhatni bemutatkozó versenyén vett részt a nyírtassi Alma Trade Kft., s mindjárt dobogós helyezéseknek örülhetett: 4 almapálinkája - az Almapont Idared, az Almapont Golden, az Almapont Granny Smith és az Almapont Betyáros - is ezüstérmes lett. Az ibrányi Demeter Pálinka Manufaktúra egy bronz éremmel lett gazdagabb Irsai Olivér Szőlő pálinkája révén.

A már fentebb említett Tuzséri Pálinka Manufaktúra (tulajdonos Komárom János lovag) mellett szintúgy a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend Egyesület hírnevét öregbíti az Agárdi Pálinkafőzde Kft. már évek óta megszokott, kiváló teljesítménye (tulajdonos főzőmester Vértes Tibor lovag). 8 aranyérmet gyűjtött (Cigánymeggy, Bodza, Barrique szilva, Piros Vilmoskörte, Kökény, Szivar Aszútörköly, Tokaji 3 éves Érlelt Borseprő párlat, Kajszibarack), melyek közül a Piros Vilmoskörte és a Bodza Champion díjra is érdemesnek találtatott. Ezen kívül 9 ezüst és 2 bronz érem került az agárdiak tarsolyába.

Palota díjátadó

A magán- és bérfőzdék külön versenyt vívtak.

Ebben is nagyszerűen szerepletek a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeiek. A nyíregyházi Galambvári Tibor Sándornak most 1 bronzérem volt a jutalma.
Szatmár-Beregi Pálinka lovag társunk, Lakatos Tibor 2 ezüst és egy bronz éremnek örülhetett. Neki Külön is gratulálunk.

A komorói Bicskei Lajos 2 bronz és 5 ezüstje mellé egy aranyat is szerzett Pándi meggy párlatával, amely a kategória győztes címet is elnyerte.
A nyírgyulaji Szőllősi Kristóf meghökkentő teljesítménnyel robbantott. Az ongai verseny történetének legfiatalabb champion díjasa lett Homoki Fekete Szeder párlatával. A fiatal titán Nyírgyulaji Kerti Birsd párlatát bronz, a Hegyaljai Sárgamuskotály párlatát pedig ezüst éremmel díjazták. Még sokra viszi!

Tuzsér 5 champion

A nagy durranást azonban ismét a tiszadadai Pucsok Sándor szolgáltatta, aki 21 érmet "cipelhetett" haza: a 3 bronz és 7 ezüst érmen túl, nem kevesebb, mint 11 aranyérmet kapott párlataira, ráadásul az "aranyosok" közül 5 párlata (Starking alma strong, Magyar kajszi strong, a szőlők közt a Cabernet Souvignon, a Tokaji Sárga muskotály és vegyesek közt a Som-szilva).

Az 1318 nevezett és elbírált mintából 433 volt a kereskedelmi tételek száma, 552 a bérfőzők és 333 a magánfőzők által előállított pálinka és
párlat. A mintaszám mellett rekord hazánkban a 433 nevezett kereskedelmi tétel és az is, hogy érkezett versenyminta Romániából, Ukrajnából, Szlovákiából, Németországból, Lengyelországból, Törökországból és Kínából is.

Meghirdetett nagydíjak:

 • „Quintessence Pálinkaverseny – 2018 legjobb bérfőzdéje” Mámor Pálinkaház Kft.
 • „Quintessence Pálinkaverseny – 2018 közönség díjas pálinkája” A Márton és Lányai Pálinka Gurulós málnája
 • „Quintessence Pálinkaverseny – 2018 legjobb pálinkája” a Sáppusztai Pálinkafőzde (Damak) kajszibarack pálinkája
 • „Quintessence Pálinkaverseny – 2018 legjobb kereskedelmi főzdéje” az Árpád és Vadász Pálinka (Kisrét Manufaktúra Kft.)

forrás: http://quintessence-palinka.hu/

 
Kapcsolódó cikkek :

» Versenyfelhívás

Magán és Bérfőzött Párlatok Versenye Tarpa, 2018. szeptember 29.

» Kőbe vésette a pálinkánk nevét

Arany érdemkeresztet kapott a tettek mezejére egykor időben lépő pálinka lovag is. "Mikor fejet hajtunk Szent István műve előtt, nem csupán Szent István történelmi tettére emlékezünk, hanem mindazokra is, akik az elmúlt ezer...

» Jázmin szőlő az Év Pálinkája, a tarpai Szatmári szilvapálinka Champion díjat érdemelt

Pálinkakiválóságok 2018 OrszágkóstolóAz Országos Pálinka- és Törkölypálinka verseny ezévi eredményeit június 28-án hirdette ki a Pálinka Nemzeti Tanács, ahol 5 különdíjat, 62 arany-, 107 ezüst- és 91 bronzminősítést is...

» Kitüntetett lovagjainkra emeljük poharunkat

Bár nem ebben a minőségében, de három Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend-i tagunkat is nagy megtiszteltetés érte a Megyenapon. Nagygécen, a Megmaradás Templomában Seszták Oszkártól a megyei közgyűlés elnökétől (jobbról) Dr...

» Tudják, honnan jött a nemtudom.

 A szatmár-beregi pálinka lovagok ezért köszönik meg minden évben a Tiszának, - Szatmár és Bereg nevében - egy-egy szilva virág koszorúnak a folyó habjaira helyezésével, hogy hajdanán ideszállította a Kárpátokból azoknak a...